"No podem ajudar a un altre a pujar una muntanya sense acostar-nos al cim nosaltres mateixos". General H. Norman Schwarzkopf

dissabte, 13 d’abril del 2013

Com hem llegir un conte i quines característiques han de tindre per triar un?

Hola a tots! Avui us oferisc una guia molt interessant, que va proposar la Junta d'Andalusia sobre la importància de llegir i explicar contes en tots els nivells i etapes educatives.
En ella podreu visualitzar, com els contes, a més de fer reflexionar als lectors, influeixen i desenvolupen moltes capacitats i valors per als xiquets i xiquetes, com per exemple: la creativitat, la resolució de conflictes, la socialització, etc.

També, en aquesta guia podem llegir algunes de les creences o estereotips que poden tenir alguns dels contes tradicionals i que, sens dubte, haurem d'acceptar o rebutjar abans d'oferir-li-ho als xiquets, a casa o en l'escola. De la mateixa manera, també ofereix algunes  instruccions per triar adequadament un llibre i com oferir-lo als vostres xiquets.



Sens dubte, si voleu llegir o manar un conte als vostres fills o alumnes, haureu d'analitzar-lo en un primer moment, per comprobar si el que transmiteix de veritat us interessa. 

Espere que us agrade! Fins a la pròxima!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada