"No podem ajudar a un altre a pujar una muntanya sense acostar-nos al cim nosaltres mateixos". General H. Norman Schwarzkopf

diumenge, 14 d’abril del 2013

Alguns contes que transmeteixen valors essencials.

Ací teniu alguns contes molt interessants que transmeteixen alguns valors fonamentals per als vostres xiquets o alumnes, com per exemple la tolerància, el respecte, la solidaritat, etc.
Espere que us servisquen d'ajuda per traballar alguns d'ells amb els vostres xics i xiques.




Publish at Calameo or read more publications.

Recordeu que, al escoltar un conte, els xiquets exerciten la capacitat de reflexió perquè, han d'analitzar de quina forma convé comportar-se i se'ls inculquen valors que poden ajudar-los a formar-se com a persones. Fins i tot a través d'històries on la crueltat és una de les principals protagonistes, poden comprendre la vida, trobar-se amb el seu entorn i decidir de quina forma es poden assimilar els dolors, perquè dolguen menys.
També, els contes col·laboren considerablement amb el desenvolupament intel·lectual, amplificant el seu vocabulari, li permeten exercitar la capacitat d'anàlisi i de comprensió i estimulen la seua memòria i el seu desig d'expressar-se correctament; d'altra banda, gràcies a aquestes històries, els xiquets poden entrar en contacte amb el seu "jo sensible", i la seua sensibilitat s'amplia i aprèn a expressar-la amb més claredat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada