"No podem ajudar a un altre a pujar una muntanya sense acostar-nos al cim nosaltres mateixos". General H. Norman Schwarzkopf

dimecres, 17 d’abril del 2013

Activitats interactives per aprendre música

Ací us presente unes quantes activitats per aprendre música amb els vostres xiquets i xiquetes per mitjà de les Tics.
M'ha semblat prou bones i divertides ja que, al ser interactives resulten molt motivadores per a ells.
Si voleu accedir a elles punxeu damunt de les següents imatges o damunt del títol:



Per a jugar, s'ha de situar el punter del ratolí sobre la carita de la nota i es sentirà la nota musical i el personatge que explicarà qui és.

Si es punxa sobre la notita musical s'obrirà una presentació de la nota i explicarà on se situa en el teclat del piano i, prement sobre la fletxa es tornarà al pentagrama principal.

Prement la icona de la nota de color lila es podrà veure i eschuchar l'escala completa.

Aquesta activitat resulta interessant perquè els xiquets vagen reconeixent i identificant el so de les notes musicals.



Aquesta activitat té diverses proves amb les notes MI-SOL acompanyades sempre per DO i RE que serviran a manera d'escalfament en cada joc:
  • El primer nivell aquesta recomanada per als més més xicotets i consisteix a encertar la nota que sona i que al mateix temps apareix en el pentagrama, però a més els personatges eixiran en la porta de la Casa de les Notes perquè siga més senzill de reconèixer:


  • En el segon nivell sempre amb el mateix funcionament, se suprimeix l'aparició dels personatges en la porta. Però se segueix mostrant la nota que sona en el pentagrama per a identificar-la. I en el tercer nivell la nota sonarà i apareixerà en el pentagrama una vegada s'haja encertat al fet que personatge correspon el so. Cal esperar sempre a escoltar la nota. No cal precipitar-se o es fallarà.



Cada nivell està compost per 6 proves la realització de les quals, i si es fa bé, t'anirà donant la medalla que et corresponga en funció del resultat. Una vegada completades les 6 proves es podrà imprimir un medallero o tornar a realitzar de nou les 6 proves.

           


Aquest joc, igual que l'anterior, és molt motivador perquè també és interatiu amb la persona que juga i serveix molt per treballar el reconeixement de les notes.





Les notes d'aquest joc van des de Do a Fa alt. En el Caçanotes es pot seleccionar el ritme del joc en la primera pantalla.
Cada ratolí porta a un ritme diferent. Des d'un "Adagio" a un "Allegro" passant per un ritme intermedi "Andante".
Una vegada començat el joc sempre es pot tornar a començar punxant el botó blau. I han d'acordar-se que per a aconseguir una medalla d'or, no solament s'ha d'associar totes les notes sinó que, s'ha de fer el més ràpid que puguen.



En aquest joc els xiquets poden discriminar els sons, dibuixar de forma interactiva, diferenciar alguns instruments, escoltar música i fer activitats de mots encreuats, etc.
Es un joc molt complet per aprender a relacionar i identificar els sons.


Espere que aquesta entrada us servisca per a treballar amb els vostres fills. Recordeu que és important que estigueu davant de l'ordinador amb els vostres fills o alumnes per donar-los les instruccions i orientacions necessàries.
Fins a la pròxima!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada